Itt járt csudalány

Mindenhova magammal viszem az Superman-köpenyemet, és valahogy mindig lefényképeznek Superman-pózban.

Reggio Calabria, Calabria, Olaszország

2012.01.20. 00:50 lesson

Calabria tartomány jelentős városa a csizma orrában, Messinával átellenben található. A két kép a Reggio Calabria-i tengerparti sétányon (lungomare) készült, egy III. Viktor Emánuel szobor előtt, illetve az ahhoz közel eső katedrális előtt készült.

Same in English.

DSC00246.jpg

 

DSC00262.jpg

Egy olasz költő szerint ez a sétány Olaszország legszebb kilométere.

Ezt a dicséretet én kiterjeszteném egészen odáig, hogy Calabria és Szicília Európa legszebb vidéke. Számomra legalább is ez a két tartomány a legszebb, amit valaha láttam. Vadregényesek a tájak, hangulatosak a kisvárosok, gyönyörűek a tengerpartok. A hely adottságai még sincsenek kiaknázva: kevés a szálloda, az étterem, a vendégcsalogató üzletek, programok. Mivel nincsenek ilyen lehetőségek, turisták ritkán keresik fel ezt a vidéket, és mivel nincsenek turisták, nincs kereslet az új helyekre, és ha van is valami kezdeményezés, az sokszor hamvába holt ötletnek bizonyul. Ebben a 22-es csapdájában vergődik Calabria, nem tudom, hogy kikecmereg-e valaha belőle. Amennyire én látom, az is alapvető probléma, hogy Nápolytól délre nincs jó minőségű autópálya, és nemzetközi repülőtér sem. Mintha Olaszország véget érne ott, és onnan „lefelé” barbár törzsek élnének. Pedig tényleg kár érte, sokkal szebb (az én ízlésemnek), mint az összes görög, spanyol vagy akármilyen tengerparti üdülőhely, ahol életemben jártam.

1 komment

Címkék: Olaszország Calabria

A bejegyzés trackback címe:

https://csudalany.blog.hu/api/trackback/id/tr385235859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csenerezi 2017.09.02. 14:27:06

Szia!Calabriáról szeretnék kérdezni, csak nem tudom, hogy megkapod-e az üzenetemet.
Ha megkapod, úgyis reagálsz :-)
süti beállítások módosítása