Itt járt csudalány

Mindenhova magammal viszem az Superman-köpenyemet, és valahogy mindig lefényképeznek Superman-pózban.

Damnoen Saduak, Thaiföld

2012.11.17. 00:09 lesson

A név Thaiföld egyik úszó piacát takarja, ami Bangkoktól kb. 100 kilométerre található. Valaha fontos szerepet töltött be, ma már inkább csak turisztikai attrakcióként szolgál.

Ide úgy jutottunk el, hogy befizettünk egy kirándulásra a hostelhez közeli 865 utazási iroda egyikében, és reggel a szállásuk elé jött a minibusz, és délután oda vitt vissza.

Az úszó piacon reggelente több száz keskeny, lapos csónak indul útjára, hogy a szintén csónakkal közlekedő vásárlóknak kínálják portékájukat. Az árusok színes ruhában, nagy szalmakalappal a fejükön, fel-alá evezve kínálják az áruikat, általában friss gyümölcsöt és zöldséget, szuveníreket és frissen sütött ételeket.

A kirándulás tartalmazott egy motorcsónakos utat, amelynek során körülvittek minket a piachhoz közeli faluban, így betekintést nyerhettünk a cölöpházakban lakó emberek életébe. Láttunk egy nénit, aki a háza előtt "sepregetett", azaz összegyűjtötte a szemetet meg a hínárt a vízből egy célszerszámmal, és megtekintettük az itteniek jellegzetes háziállatát, a csatornaparton sütkérező krokodilt is.

kDSC01981 copia.jpg

kDSC01973 copia.jpg

 


Nagyobb térképre váltás

Szólj hozzá!

Címkék: látnivalók Thaiföld Délkelet-Ázsia

A bejegyzés trackback címe:

https://csudalany.blog.hu/api/trackback/id/tr875299240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása