Itt járt csudalány

Mindenhova magammal viszem az Superman-köpenyemet, és valahogy mindig lefényképeznek Superman-pózban.

Kykkos, Ciprus

2012.11.05. 15:54 lesson

Utunkat tovább folytatva eltávolodtunk a tengerparttól, és a sziget belseje felé tartottunk.

Kihalt szerpentineken, elhagyott falvakon és titkos katonai támaszpontokon keresztül eljutottunk a Troodos-hegységbe. Útközben alig láttunk embert, kb. félóránként jött szembe valaki. Egyrészt azért, mert Limassolból vagy Nicosiából rövidebb és biztonságosabb úton lehet ide eljutni. Ha mondjuk nekem kellett volna egy jobbkormányos autóval a hajtűkanyarokban manőverezni, 500 méteren belül egy szakadékban végeztük volna. Másrészt azért, mert ahogy már említettem, igencsak a szezon végén jártunk. Egyébként a helyszín nemcsak a turisták körében népszerű, hanem a helyiek is szívesen járnak ide kirándulni, amikor a hideg klímájú vagy kontinetális országokban élő emberek számára érthetetlen módon megunják a tengerpartot, azaz azt a sok vizet és a meleget.

A hegység egyik legnépszerűbb látnivalója a Kykkos kolostor, ahol betekintést nyerhetünk az ortodox szerzetesek mindennapjaiba, és meg lehet vásárolni az általuk készített borokat és zivaniát (jellegzetes ciprusi szeszesital, grappaféleség).

A monostor többször leégett történelme során, látogatásunk során egyes részei teljesen jó állapotban voltak, más részein felújítás folyt.

Az épület falait, illetve a monostor területén található kápolnát gazdag ikonosztáz díszíti, a leghíresebb Szűz Mária képmása, amit folyamatosan letakarva tartanak, ugyanis a hiedelem szerint megvakul, aki azt megpillantja.

kDSC01545.jpg

kDSC01565.jpg

 

 


Nagyobb térképre váltás

Szólj hozzá!

Címkék: vallás látnivalók Ciprus

A bejegyzés trackback címe:

https://csudalany.blog.hu/api/trackback/id/tr305286598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása