Itt járt csudalány

Mindenhova magammal viszem az Superman-köpenyemet, és valahogy mindig lefényképeznek Superman-pózban.

Gambarie, Calabria, Olaszország

2012.03.29. 11:44 lesson

Az eddigi posztokban arról volt szó, hogy milyen szép tengerpartok vannak Kalábriában. Mi, magyarok, csak tátjuk a szánkat, hogy egyes szerencsések olyan gyönyörű helyeken élnek, ahová mi csak a vakációnk során jutunk el. Irigykedünk, hogy milyen jó nekik, a hószakadásban a buszmegállóban állva, vagy egy dögmeleg nyári napon az olvadó betonon pedig arról álmodozunk, hogy milyen jó lenne a tengerparton.

Ezek a kalábriaiak meg egy olyan helyen élnek, hogy állandóan a tengerbe botlanak: kinéznek az ablakon, ott a tenger, munkába mennek, a tengerparti úton vezet az útjuk, lemennek egy sörre, a kocsma is a tengerparton van. Úgyhogy egy kicsit unják már azt a sok vizet, épp ezért ha kikapcsolódni vágynak, akkor inkább a hegyek felé veszik az irányt. A kalábriaiak körében az egyik legnépszerűbb hely a hegyekben található Gambarie, ahol a pancsikolás helyett lehet kirándulni, sétálgatni, télen pedig síelni. Amikor mi az éven először fürödtünk a hegy aljában lévő Tropeánál, és ezt megírtuk minden kalábriai barátunknak, akkor az egyik visszaírt, hogy az menő, ugyanis ő kb. 20 km-rel odébb éppen síel. Szóval van itt Kalábriában minden.

Same in English. 

 

DSC00675.jpg

DSC00673.jpg

 

 


Nagyobb térképre váltás

Szólj hozzá!

Címkék: kultúrsokk néplélek Olaszország Calabria Kalábria

A bejegyzés trackback címe:

https://csudalany.blog.hu/api/trackback/id/tr675236173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása