Itt járt csudalány

Mindenhova magammal viszem az Superman-köpenyemet, és valahogy mindig lefényképeznek Superman-pózban.

Tropea, Calabria, Olaszország

2012.03.18. 11:35 lesson

 

Az első hely, ahol viszonylag sok képet sikerült lőni, és nem kell magyarázkodni, hogy: „igen, a képen ennek és ennek kellene látszódnia, csak rosszul sikerült a kép, sötét lett, kitakarom a köpenyemmel, meg még azt a valamit is érdemes megemlíteni, csak nem fényképeztük le...”

Úgyhogy beszéljenek önmagukért a képek:

 

DSC00576.jpg

DSC00588.jpg

DSC00578.jpg

DSC00638.jpg

DSC00620.jpg

DSC00623.jpg

DSC00587.jpg
DSC00582.jpg

Tropea nemcsak az érintetlen, tiszta tengerpartjáról híres, hanem az itt termesztett hagymáról is. Az olaszul cipolla rossa-nak, kalábriaiul cipudda rossa-nak hívott növényből készítenek lekvárt, fagylaltot, kenyeret, süteményt. A név azonban ne tévesszen meg senkit, hiszen szó szerint vöröshagymát jelent. Azonban a növény maga a mi fogalmaink szerint lilahagyma, (és hogy tovább bonyolítsam, az általunk vöröshagymának nevezett fűszernövény viszont  olaszul cipolla gialla, azaz sárgahagyma.)

Ha már az ételeknél tartunk, akkor megjegyeznék egy másik furcsaságot is. Az olaszok ugye híresek a fagylaltjukról, a gelato-ról. Ezt egy igazi tropeai – és dél-olasz általában – azonban nem kehelyből vagy tölcsérből, hanem briósból eszi, amibe olyan nagy adag fagyi fér, hogy a magamfajta, 4 dekás gombócokon szocializálódott, kontinentális lakosnak komoly kihívást jelentenek.

Same in English. 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia tengerpart Olaszország Calabria Kalábria

A bejegyzés trackback címe:

https://csudalany.blog.hu/api/trackback/id/tr945236164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása